044 591 80 00

Сітроен ВІДІ Елеганс повідомляє: Група PSA і Total підписали угоду про створення спільного підприємства АСС

Сітроен ВІДІ Елеганс повідомляє: Група PSA і Total підписали угоду про створення спільного підприємства АСС
07.09.2020

Група PSA і французький нафтогазовий концерн Total через свою компанію Saft, що виробляє акумулятори, підписали угоду про створення спільного підприємства АСС (Automotive Cells Company). 

У рамках цього партнерства сторони створюють гравця світового рівня в розробці і виробництві високопродуктивних акумуляторів для автомобільної промисловості з 2023 року.

Total/Saft поділиться своїм досвідом в області НДДКР і індустріалізації, а Група PSA - своїми знаннями автомобільного ринку і досвідом виробництва. Центр досліджень і розробок в місті Бордо і пілотний об'єкт в місті Нерсак (Франція) вже почали діяльність з розробки нових високоефективних літій-іонних технологій. Після завершення  етапу досліджень і розробок, запланований запуск масового виробництва на двох заводах: в Дуврене (Франція) і Кайзерслаутерні (Німеччина).

Проект має бути відповіддю на виклики енергетичного переходу, зменшуючи вплив транспорту на навколишнє середовище по всьому виробничо-збутовому ланцюжку.

Метою проекту є підтримка зростання попиту на електромобілі на європейському ринку, який, як очікується, виросте в 15 разів - до 400 ГВт.г.

Планується, що початкова потужність виробництва в рамках спільного підприємства складе 8 ГВт.г, а до 2030 року досягне 48 ГВт.г, що дозволить реалізувати виробництво 1 млн електромобілів на рік, тобто більше 10% європейського ринку.

Цей проект має фінансову підтримку держав Франції та Німеччини в розмірі 1,3 млрд євро.

Запланований кошторис проекту складає понад 5 млрд євро.