044 591 80 00

Stellantis і TotalEnergies об'єднуються з Mercedes-Benz для стратегічного розвитку Automotive Cells Company

Stellantis і TotalEnergies об'єднуються з Mercedes-Benz для стратегічного розвитку Automotive Cells Company
28.09.2021
  • Mercedes-Benz стає акціонером Automotive Cells Company разом зі Stellantis і TotalEnergies. Кожній компанії належить 1/3 частки
  • Mercedes-Benz поділиться з ACC своїми інноваційними розробками і технологіями
  • Партнери прискорять розвиток компанії і збільшать ємність акумуляторів до 120 ГВт • год до 2030 року

Stellantis, TotalEnergies і Mercedes-Benz підписали угоду про приєднання Mercedes-Benz до числа партнерів компанії Automotive Cells Company (ACC). На даний момент головний пріоритет компаній - це до 2030 року збільшити виробничі потужності ACC як мінімум до 120 ГВт • год. 

Компанія ACC була заснована в 2020 році за ініціативи компаній Stellantis і TotalEnergies за підтримки влади Франції, Німеччини і Євросоюзу. ACC є найбільшим в Європі виробником акумуляторних батарей для електромобілів. Приєднання до ACC компанії Mercedes-Benz свідчить про значущість проекту та істотний прогрес, якого вдалося досягти партнерам за час існування АСС.

Мета ACC - розробка безпечних, високопродуктивних і доступних акумуляторів і модулів для електромобілів з урахуванням найвищих вимог до якості і екологічності продукції. Оновлений план компанії по збільшенню потужностей залучить інвестиції в розмірі понад семи мільярдів євро, які будуть підтримуватися субсидіями і фінансуватися за рахунок власних і позикових коштів. Створення найбільшого європейського підприємства з виробництва акумуляторних батарей буде сприяти переходу Європи до екологічної мобільності та забезпечить стабільність поставок ключового компонента електромобілів.

Кожен партнер АСС привнесе всі свої напрацювання, для створення і розвитку найбільшого європейського підприємства з виробництва акумуляторних батарей:

  • Компанія Stellantis, провідний гравець на світовому авторинку, створює передові технології для забезпечення свободи пересування з використанням унікальних, доступних і стійких мобільних рішень.
  • Компанія Saft, дочірнє підприємство TotalEnergies, володіє більш ніж 100 річним досвідом розробки батарей і акумуляторних систем з тривалим терміном служби.
  • Компанія Mercedes-Benz, що володіє багаторічним досвідом досліджень і розробок, надасть технологічну підтримку ACC в розширенні виробничих потужностей на основі власних еталонних стандартів.

«Mercedes-Benz реалізує дуже амбітний план трансформації, і ця інвестиція знаменує собою стратегічну віху на нашому шляху до нейтралізації викидів CO2. Разом з ACC ми будемо розробляти і виробляти акумуляторні елементи і модулі з урахуванням найвищих вимог Mercedes-Benz, - сказав Ола Калленіус (Ola Källenius), генеральний директор Daimler AG і Mercedes-Benz AG. - Нове партнерство дозволить нам забезпечити безперебійність поставок, використовувати ефект масштабу і надати клієнтам унікальні акумуляторні технології.

Крім того, завдяки цьому партнерству Європа залишатиметься центром автопромисловості навіть в епоху електромобілів. Компанія ACC спільно з новим партнером Mersedes-Benz націлена на більш ніж дворазове збільшення виробничих потужностей на своїх європейських майданчиках. Це дозволить підтримати промислову конкурентоздатність Європи в розробці і виробництві акумуляторних елементів».

«Ми раді вітати Mercedes-Benz в якості стратегічного партнера, що розділяє наші амбіції щодо зміцнення лідируючих позицій компанії ACC, - зазначив Карлос Таварес (Carlos Tavares), генеральний директор Stellantis. -

Реалізація стратегії електрифікації Stellantis йде повним ходом, і сьогоднішня заява стала черговим кроком у нашому прагненні на шляху до лідерства в автомобільній промисловості. Всі 14 брендів Stellantis прагнуть запропонувати своїм клієнтам кращі електрифіковані рішення. Консорціум, який об'єднує технічні знання і виробничі потужності трьох компаній, гарантує лідерство Stellantis в області інноваційного, ефективного та сталого розвитку автотранспорту».

«Поява в числі партнерів ACC такої компанії, як Mercedes-Benz, говорить про надійність і перспективи нашої ініціативи, розпочатої рік тому спільно з Stellantis. Ми раді, що Mercedes-Benz відкрито підтримує наше прагнення до лідерства в області виробництва акумуляторних батарей в Європі. Кожна з трьох компаній внесе свій вклад в розвиток екологічного транспорту. Це ще одне свідчення нашої трансформації в велику енергетичну компанію і доказ нашої готовності розширити свою присутність в сфері електроенергетики.

TotalEnergies спиратиметься на віковий досвід своєї дочірньої компанії Saft в області створення акумуляторів, а також на промислові розробки наших партнерів, щоб задовольнити стрімко зростаючу потребу Європи в електромобілях », - заявив Патрік Пуян (Patrick Pouyanné), генеральний директор і голова ради директорів компанії TotalEnergies.